Ülevaated

Vaatlusandmed

Mereilmateade

Ilmaprognoos Läänemere kohta 24 tunniks 07:00 UTC 28.08 kuni 07:00 UTC 29.08.2023.

Hoiatused:
Soome lahe idaosa: ida- ja kagutuul 17, puhanguti kuni 25 m/s, õhtul pöördub läände, edelasse. Laine kõrgus 1-2,5 m.
Soome lahe lääneosa: ida- ja kagutuul, pärastlõunal ka põhja- ja loodetuul 16, puhanguti kuni 24 m/s, õhtul pöördub läände. Laine kõrgus 1-2,5 m.
Liivi lahe põhjaosa: põhja- ja loodetuul 13, puhanguti kuni 20 m/s, pärastlõunal pöördub valdavalt läände. Laine kõrgus 0,5-1,5 m.
Väinameri: loode- ja läänetuul puhanguti 16 m/s. Laine kõrgus 0,5-1 m.

Sünoptiline ülevaade: süvenev madalrõhkkond liigub üle Eesti lõunast põhja ja jõuab õhtuks Soome kohale, öösel suureneb merel lõuna poolt kõrgrõhkkonna mõju.

Läänemere põhjaosa: pöördub idavetes põhjakaarde, läänevetes pärastlõunal läänekaarde, õhtul valdavalt läänekaare tuul 4-9, puhanguti kuni 13 m/s, öösel lääne- ja edelatuul 5-10, puhanguti 13 m/s. Päeval tihe vihm, äikeseoht, õhtul ja eeloleval ööl kohati hoovihm. Nähtavus hea, sajus piiratud.

Soome lahe idaosa: ida- ja kagutuul tugevneb 9-17, pärastlõunal ja õhtul puhanguti kuni 25 m/s, õhtul pöördub edelasse ja läände ning veidi nõrgeneb, öö hakul edela- ja läänetuul 9-15, puhanguti kuni 22 m/s, pärast keskööd nõrgenemine jätkub. Laine kõrgus 1-2,5 m. Päeval ja õhtul tihe vihm, äikeseoht, öösel kohati hoovihm. Nähtavus hea, sajus piiratud.

Soome lahe lääneosa: ida- ja kagutuul, pärastlõunal ka põhja- ja loodetuul tugevneb 9-16, puhanguti kuni 24 m/s, õhtul pöördub läände ja veidi nõrgeneb, öö hakul valdavalt läänetuul 8-14, puhanguti kuni 20 m/s, pärast keskööd nõrgenemine jätkub. Laine kõrgus 1-2,5 m. Päeval tihe vihm, äikeseoht, õhtul ja eeloleval öök kohati hoovihm. Nähtavus hea, sajus piiratud.

Liivi lahe põhjaosa: põhja- ja loodetuul tugevneb 7-13, puhanguti kuni 20 m/s, pärastlõunal pöördub valdavalt läände ja õhtuks nõrgeneb, öösel lääne- ja edelatuul 5-10, puhanguti 13 m/s. Laine kõrgus 0,5-1,5 m. Päeval tihe vihm, äikeseoht, õhtul ja eeloleval ööl kohati hoovihm. Nähtavus hea, sajus piiratud.

Väinameri: põhjakaare tuul tugevneb 5-9, puhanguti kuni 13 m/s, pärastlõunal pöördub loodesse ja läände 7-11, puhanguti kuni 16 m/s, õhtuks nõrgeneb, öösel lääne- ja edelatuul 5-9, puhanguti 13 m/s. Laine kõrgus 0,5-1 m. Päeval tihe vihm, äikeseoht, õhtul ja eeloleval ööl kohati hoovihm.
Nähtavus hea, sajus piiratud.

Rubriigid: Uncategorized. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga